Написав свою книжку-поему про Голодомор і його очевидець, поет, журналіст, завідувач літературної частини Кіровоградського обласного муздрамтеатру Володимир Шурапов (на знімку).

«Перебуваючи у силовому полі щемливо-просвітлених почувань Володимира Шурапова, знову, як і після кожного попереднього його видання, починаєш дивуватися: яке ж велике й добре серце в цієї людини! Воно не втратило здатності любити. Його не звоювала байдужість. І це попри те, що дитинство було жорстоко перекраяне недолею тридцятих. А ще війна, а ще... Та всупереч усім «а ще» у трудах і днях нашого автора брало гору вміння жити серцем», — написав у передмові до книжки професор, ректор Кіровоградського державного педуніверситету Григорій Клочек.

І продовжив: «...Маємо у новій книжці нашого автора присутність такого світла, яким трепетно огорнуті незабутні постаті мами й батька, діда Нестора й баби Варвари. І вся стражденна Україна з її обездоленими страшним лихоліттям голодомору Сухими й Глибокими Балками, Високими Байраками, Мамайками, Северинками, Грушівками й Ташликами. При світлі пам’яті митцеві невтишимо болить усе: кожне обірване в наглий спосіб життя, понівечені долі, згорьовані душі, незасіяна нива й невиспівана пісня.»

А нещодавно артисти Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру Іван Кравцов, Микола Ярошенко, Наталя Іванчук, Людмила Мороз, Валентина Литвиненко, Анатолій Литвиненко, Валерій Мороз та Олександр Ярошенко і диктор Кіровоградської обласної держтелерадіокомпанії Микола Левандовський (від автора) представили слухачам радіо-п’єсу за цією поемою.

Фото автора.