У рамках соціальної програми підтримки молоді та сім’ї, яку започаткували КМДА та Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, в Києві відбувся круглий стіл «Впровадження програми підготовки молоді до подружнього життя». 

Про кризу сім’ї як інституту говорять давно. Кількість розлучень в Україні становить 60%, пари віддають перевагу громадянським шлюбам, також зростає кількість дітей-сиріт... І першопричина цього полягає в тому, що люди не готові до подружнього життя. «Потреба в міцних стосунках, повноцінній і щасливій родині є в кожного. Але проблема в тому, що переважна більшість пар не знають, як побудувати сімейні відносини», — розказав президент Всеукраїнського БФ «Сім’я» Адріан Буковинський. Він пропонує впроваджувати обов’язкові тренінги, на яких кожного молодого українця психологічно готували б до подружнього життя, навчали правил спілкування в родині.

Також важливо ще зі шкільної лави сформувати правильний образ сім’ї. В деяких школах виділено додаткові години для бесід з учнями 8—9-х класів. «Чому саме з восьми- та дев’ятикласниками? Річ у тім, що в підлітковому віці діти вже замислюються над своїм «Я», над призначенням у світі. Навіть формування здорового способу життя залежить від сімейних цінностей. Ми розглядаємо важливі питання: навіщо створюється сім’я, що зробити для того, аби вона була міцною», — повідомила учасниця круглого столу Леся Корецька.

Нині зникають сімейні цінності й традиції, родинні зв’язки. Необхідно відродити все це, впровадити в життя, щоб зробити сім’ї щасливішими, адже саме на них ґрунтується гармонійне суспільство.

Ясамін Мохаммад, медіа-школа «Абітурієнт».