За даними Служби у справах дітей КМДА, протягом минулого року в столиці створено 6 нових прийомних сімей та відкрито 5 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), до яких влаштовано 47 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також усиновлено 101 сироту: з них 85 — громадянами України і 16 — іноземцями.

За ініціативою cлужби з місцевого бюджету за програмою «Турбота» виділено додаткову фінансову допомогу дітям-інвалідам, які виховуються в сім’ях опікунів, прийомних сім’ях та ДБСТ.

Протягом минулого року успішно реалізовувався експеримент із запровадження патронату над дітьми, позбавленими батьківського піклування, та родинами, які опинились у складних життєвих обставинах.

Запрацювали й нові заклади для дітей. На повну потужність діє Центр соціально-психологічної реабілітації дітей (вул. Полярна, 7-В). Також у співпраці з БО «Додому»  відкрито відділення соціальної адаптації та підготовки до самостійного життя при Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей №1 (просп. Маяковського, 28-В). Відділення розраховане на 10 хлопчиків. Вони проживають в окремому приміщенні, яке обладнано як звичайну квартиру, вчаться самостійно готувати їжу, прибирати, прати і планувати свій бюджет.

Поліна ВАСИЛИНА, медіа-школа «Абітурієнт».