У рамках акції «Підтримай українську армію» на рахунки МО України як благодійна допомога ЗСУ надійшло понад 134 млн. грн. Про це повідомив у середу в. о. міністра оборони Михайло Коваль.
60,5 млн. грн. з цієї суми надійшло від юридичних осіб, 39,1 млн. грн. — від фізичних осіб, 32,2 млн. грн. — за допомогою дзвінків на мобільний номер «565», 2,1 млн. грн. — від фізичних та юридичних осіб в іноземній валюті.
Кошти спрямовані на матеріально-технічне (125,9 млн. грн.) та медичне забезпечення армії (8,1 млн. грн.).
За словами М. Коваля, із фактично отриманої суми використано 22 млн. грн. Зокрема, 8,5 млн. — на закупівлю спальних мішків; 4,2 млн. — черевиків з високими гомілками; 2,2 млн. — на байкові простирадла; 1,3 млн. — на ковдри; 0,4 млн. — на матраци; 5,4 млн. — на медикаменти та медичне обладнання.
Загальний залишок благодійної допомоги на рахунках Казначейської служби становить 112 млн. грн. Ці кошти підуть на придбання речового майна, маскувальної сітки, засобів зв’язку, топографічних карт і бар’єрів безпеки.
«Крім того, військовим частинам надана благодійна допомога у вигляді матеріальних засобів на загальну суму 55,4 млн. грн. У тому числі 1905 бронежилетів, два мікроавтобуси та один автомобіль, 100 тис. комплектів сухпайків, 1189 шт. засобів зв’язку, 1168 акумуляторних батарей, 466 автомобільних шин, 70 тонн пально-мастильних матеріалів, 5,3 комплекта речового майна», — розповів Михайло Коваль.

Наразі військове відомство відправляє в зону АТО новий комплект одягу на всіх військовослужбовців (так званий дубок). Військовослужбовці носитимуть літню польову форму нового зразка. Нині відбувається її закупівля. До 20 липня МО обіцяє придбати 10 тисяч кевларових шоломів вітчизняного виробництва.