БТР-3Е — це сучасний український бронетранспортер, в якому нині є нагальна потреба у Національній гвардії та нашій армії. Цю техніку до останнього часу випускало ДП «Київський бронетанковий завод». Проте зараз робота заводу майже зупинена, а його банкрутство не за горами. Виною цьому — нецільове витрачання державних коштів, отриманих на виготовлення тих же БТР-3Е. Про це у середу на прес-конференції у Києві повідомили представники державного підприємства.
— У травні 2014 року за наказом т. в. о. директора ДП «Укроборонпром» Терефенка Ю. Ф. на посаду т. в. о. директора ДП «Київський бронетанковий завод» було призначено Шоломицького Л. В. Відтоді справи пішли різко вниз, — пояснив голова профспілки підприємства Володимир Яковенко. — Мало того, що в рази зменшилась заробітна плата робітників, то й майже 30 мільйонів гривень, які підприємство отримало від держави на виготовлення БТРів, розійшлися зовсім не по державних рахунках.
На прес-конференції йшлося також, що із 61 мільйона гривень майже половину було перераховано («на підставі одержання») на замовлення деталей до бронетранспортерів на рахунки маловідомих недержавних підприємств... І все б добре, якби ці самі деталі, ціни яких у цих підприємств майже на двадцять відсотків виявилися вищими за решту, таки надійшли. Понад те, частина перерахунків здійснювалася на підставі платіжних доручень, без договорів, що є порушенням чинного законодавства України.
Силами робочого колективу т. в. о. директора усунено з посади. Проте кошти поки що ніхто не повернув. І як результат: понад 600 працівників можуть залишитися без роботи, а бійці АТО — без БТРів...
— Ми вимагаємо замороження рахунків усіх причетних фірм. А також арешту осіб, які в такий тяжкий для країни час повели себе як пацюки та зрадники, — підсумував прес-конференцію депутат Київської міської ради Ігор Мосійчук.