Днями відвідала цікаву подію — весілля у середньовічному стилі. І не просто стилізоване, а проведене у справжній старовинній фортеці у Хотині (Чернівецька область). Самі молодята — з Києва, але поїхали разом із гостями на захід рідної країни заради здійснення мрії.

«Ідея середньовічного весілля спала на думку тому, що я ще з дитинства уявляла себе казковою принцесою...» — каже наречена Аня. «Я знав про цю її давню мрію, — додає наречений Віктор. — Було непросто, але, коли маєш бажання зробити щось для коханої людини, все виходить». «Для гостей обов’язковим був дрес-код. А для нас костюми шили на замовлення, навіть викували справжній меч», — додають молодята разом.

Тож гостям, серед яких була і я, довелося готувати не лише подарунки, а й костюми, сукні, прикраси, зачіски під старовину. Але це приємний клопіт, хоч і доволі складний. «Я була на весіллі разом з чоловіком, тож першою складністю стало підібрати костюми для пари. Це в нас вийшло, і ми стали... королівським подружжям. Потім постало питання із зачіскою. Оскільки у Кам’янці-Подільському перукаря я не знайшла, змушена була робити зачіску в Києві у п’ятницю ввечері та берегти її до суботи!» — розповіла Світлана (на весільній виставі їй випала роль леді Інтеграл).

Автобусами гості прибули до фортеці, де їх зустрічав церемоніймейстер Гарольд. Він провів для гостей екскурсію. Далі відбулася чарівна весільна церемонія в одній із зал. Всі гості були представлені (із титулами) молодятам. Титули, звичайно, вибирали самі, тож поруч із герцогами та баронами були присутні казкові персонажі. Уявіть: залою прогулювалися герцогиня Аквітанська разом із ельфійським принцем Леголасом, а королева-регент Серсея — із королем Джофрі, ельфійське подружжя принц та принцеса Заморські віталися із князем Ваще Лівобережним...

Чарівні молодята у присутності гостей дали один одному шлюбну обітницю та обмінялися обручками, а потім в оточенні дружок виконали свій перший подружній танець — середньовічну павану. «Обітницю ми очікували, а от павана стала приємним та дуже романтичним сюрпризом для мене», — поділилася своїми враженнями Тетяна — вона ж баронеса фон Шарк.

«Коли Аня розповіла про середньовічний стиль весілля, ми були здивовані, вражені, але підтримали бажання молодят. Обрали костюми, зробили зачіски... Церемонія дуже сподобалася, було багато приємних несподіванок. Ми щасливі, що молодята втілили свою мрію», — каже мама нареченої.

Вечеря планувалася на вулиці, але дощ трохи змінив плани, і гостей провели у трапезну. Розваги на весіллі були також середньовічні. Почали з турніру, де шість лицарів змагалися один з одним у повній амуніції та з металевими мечами. Історичних танців багатьом з гостей довелося вчитися одразу ж у танцзалі. Під завісу — фаєр-шоу від формації «Тіні вогню» (на знімку). «Воно мене вразило найбільше! Ніби чаклуни грали з вогнем для нас», — згадує Олена (вона ж герцогиня Аквітанська).

Незважаючи на дощ та вітряну погоду, свято у фортеці пройшло весело, гості розважалися, батьки були задоволені, а молодята справили весілля своєї мрії.

 

Київ.

Фото автора.