Учора під таким гаслом біля будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вулиці Прорізній у столиці зібралися активісти громадського руху «Відсіч». Вони обурювалися бездіяльністю цього державного органу.
Зокрема, в коментарі «Голосу України» один із представників цієї організації — Роман Юхимець — наголосив: Нацрада не виконує повноважень, які покладені на неї законом. Адже в ньому прописано, що на радіо та в телевізійному просторі має бути щонайменше 50 відсотків продукції українського виробництва.
— Насправді ж на таких каналах, як «Інтер», «Україна», НТН, переважає саме російський контент, — каже активіст. — Ми вже зверталися з листом з цього приводу до Нацради, але там нам відповіли, що на це у них немає часу.
Утім активісти обурені тим, що не знайшлося часу в Нацради й на перевірку того ж таки каналу «Інтер» після всім відомого новорічного скандалу. Хоча вони, наголошують учасники акції, мали б не лише перевірити, а й накласти санкції. Натомість каналу недавно продовжили ліцензію.