«Аптекарів» узяли з трамадолом

Чернівецька область. Тут затримано двох 28-річних торгівців знеболювальними ліками трамадол. У реалізаторів забороненого до продажу в аптеках препарату вилучили 100 капсул. Під час обшуку у квартирах «аптекарів», повідомила прес-служба УМВС області, знайшли ще 325 капсул знеболювальних ліків, які дуже популярні серед наркоманів.

Контрабандисти загубили мікроавтобус

Прикордонники застави «Селятин» у Чернівецькій області знайшли у горах мікроавтобус «Форд-Транзит» з українськими номерами, вщерть набитий цигарками. Проте водія в автомобілі не виявили. Відшукати його допомогла міліція, яка встановила, що це 25-річний мешканець Сторожинецького району. У присутності водія прикордонники та податківці вивантажили 72 тисячі пачок цигарок «Ронсон» вартістю понад 112 тисяч гривень. Власник автобуса так і не зміг пояснити прикордонникам та податківцям походження товару.

За 9 місяців 2007 року на україно-румунському кордоні вже вилучено близько 2 мільйонів пачок цигарок.

Сергій СУЛИМА.

Зімітували затримання

Рівне. Як повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області, завершено розслідування у кримінальній справі, порушеній у серпні щодо двох дільничних інспекторів Рівненського міського відділу УМВС України у Рівненській області.

Вони, щоб штучно поліпшити показники, зімітували затримання рівнянки (вона раніше мала судимість за незаконний обіг наркотиків) та вилучення з її сумки шприца з рідиною коричневого кольору. За це жінка отримала від дільничних інспекторів «винагороду» — поліетиленовий пакет з маковою соломкою. За таке «заохочення» рівнянка ще й «зізналася» у скоєнні злочину, якого насправді не скоювала (він кваліфікується за ст. 309 Кримінального кодексу України — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотиків, психотропних речовин або їх аналогій без мети збуту).

Натомість замість рівнянки подібне обвинувачення пред’явлено дільничним інспекторам міліції. А ще їх обвинувачують у службовому підробленні.

Олександра ЮРКОВА.

Убив ненавистю

Луганськ. Мешканка Слов’яносербського району заявила до міліції про пропажу 66-літнього брата, і луганські правоохоронці почали його шукати.

Для початку працівники міліції оглянули прилеглу до приватного будинку, де разом із сином жив зниклий, ділянку. Хазяїна будинку, а точніше, його тіло, виявили в землі під бетоном. Тяжкі тілесні ушкодження давали зрозуміти, що чоловіка було забито до смерті. Убивцю теж незабаром знайшли. Ним виявився рідний син. Між батьком і сином давно склалися неприязні стосунки. Під час останнього конфлікту син не зміг стримати себе.

Алла АНТІПОВА.