Коли допоможе антибіотик

Без антибіотиків не можна обійтися при захворюваннях верхніх дихальних шляхів (ангінах, ларингіті, бронхітах і пневмоніях) і ЛОР-органів (отитах), які супроводжуються загальною слабкістю, головним болем, болем у м’язах, температурою вище 37 градусів, кишковими інфекціями.

Але лише за однієї умови: якщо у лікаря є підстави думати, що збудник — бактерія, а не вірус (на віруси антибіотики не діють). Якщо лікар сумнівається в цьому, він повинен призначити вам аналіз крові, щоб визначити, викликане ваше захворювання вірусом чи бактерією. Доки збудник не визначено, хворий вживає підтримуюче лікування (без антибіотика).

При грипі, корі, краснусі, вітряній віспі, аденовірусній та інших вірусних інфекціях антибіотики не вживають, бо вони абсолютно не діють на ці збудники.

Серцю потрібен часник

Американські дослідники довели, що часник допомагає людині не тільки позбутися застуди, а й позитивно впливає на кровоносні судини та серце.

З’ясувалося, що часник містить таку речовину, як аліцин, яка завдяки хімічним реакціям в організмі людини (а саме — взаємодії цієї речовини і червоних кров’яних тілець) утворює сірководень. Сірководень чудово знімає напругу кровоносних судин, а також сприяє активнішому кровотворенню всередині кровоносних судин. Це знижує кров’яний тиск, життєво важливі органи одержують більше кисню, а навантаження на серце зменшується.

Очищуйте кров

Будь-яка хвороба зазвичай означає, що кров в організмі також не є здоровою: вона забруднена шлаками, токсинами, бактеріями. Тому, якщо паралельно з лікуванням проводити очищення крові, шлях до одужання буде значно коротшим.

Ось кілька способів очищення крові:

Дві склянки меду, одна склянка потовченого насіння кропу, 2 ст. ложки коріння валеріани залити 2 літрами окропу і настояти в термосі упродовж доби. Процідити, вживати по 1 ст. ложці за 30 хвилин до їжі протягом місяця.

Одну ст. ложку подрібненої кропиви залити склянкою окропу, настояти 45 хвилин, вживати по 1 ст. ложці за 30 хвилин до їжі зранку і ввечері протягом місяця.

Сік журавлини з додаванням невеликої кількості меду вживати перший тиждень по 0,5 склянки тричі на день, другий тиждень — двічі на день, третій тиждень — раз на день.

Високі люди почуваються ліпше маленьких

Зі збільшенням зросту поліпшується уявлення людини про своє здоров’я.

Такого висновку дійшли датські вчені. Вони з’ясовували, як зріст впливає на світогляд і здоров’я людини. З’ясувалося, що чоловіки нижче 162 см і жінки нижче 151 см вважають своє здоров’я гіршим, ніж у інших людей. На думку фахівців, зі збільшенням зросту поліпшується також уявлення людини про своє здоров’я. Схожа ситуація і з людьми, що страждають на ожиріння. Якщо вони втрачають вагу на 10—15 кг, підвищується самооцінка.

Автори дослідження зазначають: низькорослі люди мають проблеми з освітою, роботою і стосунками з людьми середнього зросту.