Голова райдержадміністрації виявився мільйонером

Житомирська область. Стали відомі нові факти, пов’язані із розслідуванням кримінальної справи, порушеної за фактом отримання головою Брусилівської РДА хабара у 850 тисяч гривень за виділення 10 гектарів землі біля траси Житомир—Київ на межі двох областей. Як повідомив начальник УМВС України в Житомирській області Володимир Бедриківський, у матері затриманого державного чиновника виявили банківську карточку на мільйон гривень, а на ім’я самого затриманого — одну карточку на мільйон доларів, другу — на мільйон євро. Цікаво, що одразу після затримання голови РДА одна з працівниць цієї адміністрації в ефірі загальноукраїнського каналу висловила переконання, що його «підставили». Тепер в області триває перевірка законності виділення земельних ділянок, причому не тільки в Брусилівському районі.

Олексій КАВУН.

Директора заводу побили вдома, а чиновник після нападу помер

Хмельницька область. Розбійний напад на будинок генерального директора заводу «Подільський цемент» Семена Дарчука у селі Лисогірка Кам’янець-Подільського району скоїло п’ятеро невідомих у масках. За свідченнями мешканців села, чиї оселі розміщені поряд з будинком Дарчуків, вони чули постріли. Це підприємство є провідним у вітчизняній галузі, успішно використовує іноземні інвестиції. Зловмисники затемна проникли у двір, саме коли господар та його дружина приїхали додому, завдали їм тілесних ушкоджень. Викрадений автомобіль правоохоронці знайшли того ж дня і вже натрапили на слід злочинців.

Ще зовсім недавно внаслідок такого само розбійного нападу тяжко побили заступника начальника районного відділу освіти Леоніда Атамана, мешканця села Оринин. Чиновник невдовзі помер у лікарні.

Віра ШПИЛЬОВА.

Подушки шили незаконно

Миколаїв. Цех, у якому незаконно виготовляли текстильні вироби, як-от: матраци, ковдри, подушки, виявили податківці в Заводському районі Миколаєва. Організатор виробництва — приватний підприємець 1961 року народження. Встановлено, що цех працював без низки документів: дозволів міськвиконкому на розміщення об’єкта виробництва та початок робіт, дозволу регіонального управління охорони праці, сертифіката ДП «Миколаївстандартметрологія». На момент перевірки у ньому працювало сім найманих робітників, з якими не були оформлені трудові угоди. Вилучено обладнання, готової продукції і сировини на 157 тисяч гривень. Щодо підприємця складено адміністративний протокол, який направлено до суду.

Олена ІВАШКО.

Новоявлений «Тарас Бульба»

У Сумах 70-річний батько вбив свого 45-річного сина. Причому не за ідею чи зраду державі... Як пояснює вбивця, до трагедії призвела сварка, що виникла між ними під час випивки. Хильнувши одну, другу, батько почав звинувачувати своє чадо у неробстві та зловживанні спиртним. Коли «виховні» аргументи були вичерпані, почалася бійка. Розлючений нотаціями син вхопив стілець й пішов з ним на батька, а той зустрів його з ножем...

Обидва чоловіки раніше були судимі, зокрема, батько — за вбивство дружини. Крапку в цій історії поставить суд. Якщо в діях затриманого не знайдеться пом’якшувальних обставин, йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Владислав ЖМУРКОВ.

Злодії Бога не бояться

Чернівецька область. В одному з чернівецьких храмів злодій під час служби Божої викрав з кишень та сумочок парафіян більше десятка гаманців і непомітно залишив церкву. Добре, що не всі парафіяни втратили пильність під час молитви і швидко викликали міліцію, яка по гарячих слідах затримала злодія. Настоятель іншого храму — Успіння Пресвятої Богородиці — отець Валерій заявив, що злодії, випилявши у віконних гратах дірку, пробралися до церкви і, поламавши дерев’яні скриньки для пожертв, викрали чималу суму грошей. Отцю Валерію цього місяця не потрафило двічі. Нещодавно у нього викрали валізу, яку він на хвильку залишив біля будинку у дворі церкви після повернення з Єрусалима.

Згвалтував хлопця і намагався дати хабара

Затримано 28-річного молодика, який звинувачується у згвалтуванні 15-річного мешканця Сторожинецького району. Хлопчина розповів, що невідомий, пообіцявши заплатити, попросив його допомогти зібрати картоплю на полі. Проте, виїхавши за село, чоловік накинувся на наймита і згвалтував його. Після затримання у райвідділі він намагався дати хабара 600 доларів працівникові карного розшуку за непритягнення до кримінальної відповідальності. Притягнуть — і за згвалтування, і за спробу дати хабара.

Сергій СУЛИМА.