У Києві в Національному комплексі «Експоцентр України» стартувала XXVІ Міжнародна виставка «АГРО-2014» (на знімку). Цьогоріч у ній візьмуть участь понад 900 учасників із 16 країн.

«Аграрний сектор — це той стрижень, що з’єднує різні куточки України в одну цілісну державу», — зазначив під час її відкриття очільник профільного міністерства Ігор Швайка.

Нинішній сезон відрізняється від попередніх хіба що меншим представництвом, адже через складну політичну ситуацію були позбавлені можливості приїхати до Києва чимало підприємств Донбасу та Луганщини. Вперше за всю історію виставки не надіслали своїх представників Російська Федерація та анексований нею Крим. Проте це не затьмарило атмосферу свята та не вплинуло на підприємницький настрій учасників, які протягом чотирьох днів працюватимуть на презентаційних та торговельних майданчиках, конференціях, круглих столах.

У рамках заходу також відбудуться міжнародні спеціалізовані виставки сільськогосподарської техніки, тваринництва, рибного господарства, новітніх технологій, виноградарства і виноробства, виробництва органічної продукції тощо. Усі охочі зможуть стати учасниками ІІІ Всеукраїнського «Астра-шоу» і позмагатися за титул «Кращий тракторист», а також узяти участь в олімпіаді операторів телескопічних навантажувачів.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.