До редакції потрапив «Відкритий лист» групи членів Ірпінської міської територіальної виборчої комісії, адресований керівникам парламенту, уряду, Генеральної прокуратури, СБУ.

Автори стверджують, що порушено конституційні права територіальної громади м. Ірпінь. Всупереч волевиявленню виборців відбулась узурпація влади, привласнення повноважень міського голови.

У листі сказано: «Відповідно до ч. 5 ст. 73 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів (далі Закон про місцеві вибори), на підставі протоколу про підсумки голосування з виборів міського голови, ТВК повинна приймати рішення про результати виборів міського голови. Зазначене рішення приймається в порядку, передбаченому ст. 26 Закону про місцеві вибори, а саме за нормами, встановленими ч. 12 та ч. 13 зазначеної статті, і приймається відкритим голосуванням більшістю голосів від складу виборчої комісії та повинно містити вказані в статті реквізити. Законом чітко встановлено обовязковість такого рішення і порядок його прийняття. Також вищезазначена процедура прийняття рішень виборчих комісій деталізована постановою ЦВК від 25 січня 2006 року № 284 «Про порядок ведення діловодства виборчих комісій та комісій з референдумів».

До 1 червня 2006 року не було підстав для прийняття рішення про результати виборів міського голови, крім того не було завершено судові процеси... Тому рішення, передбачені ст. 26 Закону про місцеві вибори, на той час взагалі не приймалися. Здані в архів документи (акти передачі від 11 липня 2006 року) підтверджують відсутність там необхідних рішень, а саме:

рішення про встановлення результатів виборів міського голови;

рішення про реєстрацію міського голови;

рішення про офіційне повідомлення оприлюднення обрання міського голови;

рішення про видачу посвідчення міському голові, визнання повноважень та інші.

В архіві не вистачає документів, які повинні зберігатися протягом одного року... На зберігання в архів здано низку сфальсифікованих документів, копії яких подавалися до суду як докази. Зокрема, протокол № 24 від 4 травня 2006 року, в якому нібито зафіксовано факт голосування ТВК... Проте на вказаному засіданні лише було складено та затверджено «уточнений» зведений протокол про підсумки голосування з виборів ірпінського міського голови, а жодного рішення про встановлення результатів виборів міського голови не приймалося...»

Далі автори листа наводять приклади численних порушень та судових розглядів за підсумками виборів у м. Ірпінь. Вони констатують, що ІМТВК не в змозі самостійно розвязати ситуацію, просять чільників держави допомогти, бо місцеві правоохоронні органи не реагують на звернення громадян.

Група членів ІМТВК вважає, що необхідно провести повторні вибори міського голови.

Лист підписали 8 із 13 членів територіальної виборчої комісії.

Нині діючий ірпінський міський голова заперечує всі обвинувачення на свою адресу. Вважає, що цілком законно обіймає посаду. Суди різних інстанцій підтвердили це своїми рішеннями.

Попри наведені факти боротьба за крісло голови вочевидь не завершена.