Під таким лозунгом учора в столиці активісти громадського сектору Євромайдану пікетували Головне управління СБУ. Основна вимога людей — притягти до відповідальності екс-керівництво СБУ в Луганській області за сприяння терористам та диверсантам в одержанні зброї та секретних матеріалів.

— Основна мета нашої акції — натякнути керівництву СБУ, що злочинці в погонах мають нести відповідальність, а не відбуватися доганами та усними попередженнями. Нещодавно ми вже зверталися до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальне провадження проти екс-керівника СБУ в Луганській області Олександра Петрулевича, однак і досі справа не зрушила з місця. Тепер ми вимагаємо від силового відомства розслідувати дії їх колеги, який сприяв передачі зброї, майна та секретної інформації терористам, що вчинили напад на будівлю УСБУ 6 квітня цього року, — зазначив один із координаторів акції Павло.
На думку активістів, злочин було ретельно сплановано. Мовляв, за 2 дні до нападу на   УСБУ керівництво відправило більшість співробітників у неоплачувані відпустки, а напередодні штурму будівлі    УСБУ, за наказом того ж таки керівництва, офіцери служби безпеки були змушені здати табельну зброю. «На момент штурму в будівлі залишилося 60 неозброєних офіцерів, які не мали змоги чинити спротив проросійським радикалам. Це посприяло тому, що терористи безперешкодно заволоділи зброєю та секретною інформацією. 
Прокуратура досі не відкрила кримінального провадження проти жодного офіцера, який сприяв тероризму та сепаратизму. 
«Непокаране зло зростає. Якщо винні не відповідають за свої вчинки, то це деморалізує інших», — зазначили активісти.
Вл. інф.