Хмельницькі правоохоронці викрили злочинну групу, на рахунку якої лише за минулий рік два десятки крадіжок із церков. Безбожники спокушалися на ікони, датовані ХІХ початком ХХ століття, Євангелія, хрести, чаші для причастя та інші церковні атрибути. Інколи за ніч вони «відвідували» декілька храмів у різних селах, розташованих поблизу автодоріг.

Єдиною зачіпкою, що вивела правоохоронців на їхній слід, став автомобіль, помічений у чотирьох місцях крадіжок. Схожий за описом легковик із двома пасажирами зупинили співробітники ізяславського карного розшуку. Під час огляду авто виявлено ножиці для перекушування металу, лом, рукавички, набір викруток, а також пістолет для патронів з гумовими кулями. Стареньку на вигляд вазівську «вісімку» переобладнали так, що за лічені секунди могла розвивати швидкість до 180 кілометрів на годину...

Як повідомили у центрі звязків з громадськістю УМВС в області, молодики причетні до 17 крадіжок з культових споруд на Хмельниччині. Загалом вони скоїли 56 таких злочинів у Житомирській, Рівненській, Вінницькій, Київській і Тернопільській областях. Зясувалося, кримінальний дует працював на замовлення. По телефону їм вказувалося, які церковні атрибути потрібно викрасти.

Хмельницький.