Про це на вчорашньому брифінгу в Києві заявив Голова Держприкордонслужби Микола Литвин. Зміцнення українсько-російської ділянки має відбуватись із залученням усіх державних ресурсів, особливо на території Донецької і Луганської областей.
«Треба організовувати взаємодію силових відомств, місцевих органів влади, і не на словах, а на ділі, щоб ми відчували, що у нас є ця взаємодія і підтримка», — наголосив Голова ДПСУ. «Повернутися до принципу, що кордон як головний символ державності має охороняти увесь народ. Силами тільки одного прикордонного відомства в умовах військового протистояння з сусідньою державою нам вистояти дуже складно», — цитує очільника відомства Укрінформ.
Микола Литвин також підкреслив, що «для позитивного вирішення питання» щодо захисту кордонів України необхідно відмовитися від фінансування цього напряму за залишковим принципом, і, крім того, вживати нестандартних заходів.
«Це має статися хоча б тому, що шлях України до Європейського співтовариства уже незмінний, а це означає, що наша країна стане східним кордоном Європейського Союзу», — підсумував Микола Литвин.
Керівник ДПСУ повідомив, що за час загострення ситуації на східних рубежах країни більш як десять представників особового складу ДПСУ отримали поранення, зокрема, тяжкі.