На сьогодні в Севастопольському міському центрі зайнятості офіційно зареєстровано понад півтори тисячі безробітних. До них найближчим часом може приєднається щонайменше ще стільки само. За непідтвердженою поки що офіційною інформацією, влада міста готується скоротити посади чиновників у міський і чотирьох районних державних адміністраціях.
«Першою ластівкою» майбутнього скорочення чиновників стало рішення виконуючого обов’язки губернатора Севастополя Сергія Меняйла звільнити всіх своїх заступників, а також деяких начальників управлінь і відділів міськдержадміністрації. Коментуючи це кадрове рішення, С. Меняйло пояснив, що «...відбір в уряд (Севастополя. — Ред.) і в районні державні структури буде жорсткий», бо «...треба вливати «нову кров».
Очевидно, що «вливання» торкнеться не тільки чиновників. Севастопольські будівельники, чимало з яких залишилися без роботи через ухвалене в квітні розпорядження виконуючого обов’язки губернатора зупинити зведення капітальних будов, насамперед — житлових будинків, стверджують, що в місті з’явилося багато їхніх колег «з явним несевастопольським акцентом».
Севастополь.