Сьогодні — День міліції

Працівникам органів внутрішніх справ України

Шановні друзі!

Щиросердно вітаю Вас із професійним святом — Днем української міліції.

Знаменно, що Ваше свято було започатковано в перший рік незалежності нашої молодої держави і всі ці пам’ятні п’ятнадцять років доля та діяльність вітчизняної міліції повною мірою була співзвучною тим великим перетворенням, які відбувались в Україні.

Нині наше суспільство живе і розвивається за якісно новими вимірами, у зовсім новій системі політичних, економічних та правових координат. Саме тому робота органів внутрішніх справ сьогодні повинна базуватись на беззаперечному виконанні чинного законодавства, зразковому забезпеченні громадського порядку та надійному захисті прав і свобод громадян України.

Глибоке розуміння своєї відповідальності перед державою і людьми, нелегкі міліцейські будні вимагають від кожного з Вас високого професіоналізму, фахової виучки і компетентності, самовідданості і хоробрості, зразкової дисципліни та граничної мобілізації сил, постійної готовності до самопожертви і допомоги тим, хто потрапив у біду. Усі ці благородні риси справжніх поборників справедливості, Ваша повсякденна непроста, небезпечна, але ефективна діяльність на благо суспільства знаходять високу оцінку у наших людей, які по праву вбачають у Вас надійних захисників закону в найрізноманітніших життєвих ситуаціях.

У свою чергу представники Вашої героїчної професії мають усі підстави розраховувати на всебічну підтримку держави, в тому числі й на законодавчому рівні, у створенні необхідних умов для матеріального забезпечення, соціального захисту та моральної підтримки української міліції.

Тож нехай цей прекрасний святковий день буде для кожного з Вас днем спокою і благополуччя, додасть міцного здоров’я, щастя і достатку, нових здобутків у благородній справі служіння людям і Україні.

З повагою, Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.