Співробітниками відділу з боротьби із проституцією і торгівлею людьми Макіївського міського управління міліції затримано злочинну групу, що протягом року надавала сексуальні послуги за винагороду.

На початку минулого року, звільнившись з місць ув’язнення, Андрій улаштовуватися на роботу навіть і не думав. У свої 27 років, маючи судимість за наругу над могилами і не маючи жодного бажання заробляти на життя законним шляхом, він швидко знайшов заняття «за смаком». Зійшовшись з новою знайомою Вірою, що була на 12 років старша за нього, Андрій умовив співмешканку зайнятися проституцією. Тим паче що у Віри була ще 27-річна сестра і 15-річна дочка Аня. Працюючи втрьох, можна було непогано заробляти і безбідно жити. От тільки якщо старші жінки погодилися беззастережно, то Аня пручалася, за що й одержувала ляпаси від матері, часто дівчинку ставили на коліна: на сіль чи горох.

Робочий день путан розпочинався приблизно з восьмої вечора і тривав до першої ночі. Саме стільки вони стояли на трасі, очікуючи клієнтів, що найчастіше користувалися лише послугами Ані, тому що мати і тітка через надмірне вживання спиртного мали непрезентабельний вигляд. Пити самогон змушували й Аню —щоб вона почувалася розкутою. За вечір дівчинка заробляла майже 150 гривень. Усі зароблені гроші забирав співмешканець матері, а в Ані могла з’явитися готівка лише тоді, коли клієнти доплачували понад обумовлену суму. Аня перестала ходити до школи, адже іноді клієнти приїжджали до них додому і вдень. Після чергових ляпасів від матері (якщо не хотіла «працювати») і словесних погроз їй доводилося обслуговувати клієнтів.

Тепер усі троє — Андрій, Віра і її сестра — перебувають в СІЗО Донецька. Подальшу їхню долю визначить суд. А дівчинкою опікуються відповідні органи, що допоможуть їй повернутися до нормального життя.

Інна РУСАНОВА, прес-служба Макіївського міськуправління міліції.

Донецька область.