Попасна

За весь період бойових дій у місті постраждало понад 950 приватних будинків, 38 з яких зруйновано повністю, і більш як 100 багатоповерхівок. Відомо про 45 загиблих мирних жителів і 98 поранених. Попасна систематично зазнавала обстрілів бойовиків навіть після оголошення перемир’я 15 лютого. У місті були великі проблеми з газо- й електропостачанням, в окремих районах не було води. Час від часу до міста приїжджали волонтери, які надавали населенню гуманітарну допомогу.
Нині фахівці «Луганськгазу» вже в повному обсязі відновили газопостачання в приватних будинках і квартирах житлового фонду міста. Залишаються непідключеними 56 комунально-побутових об’єктів через те, що від цих споживачів не надходило заяв про відновлення газопостачання. Тривають також відновлювальні роботи з зовнішнього освітлення вулиць міста. З 4 березня відновив роботу відділ реєстраційної служби Попаснянського районного управління юстиції.

Станиця Луганська

Тут вдалося забезпечити населення газом в обхід території, підконтрольної «ЛНР». Користуючись ситуацією, бойовики перекрили засувку на магістральному газопроводі високого тиску, розташованому за кілометр від Станиці. Це призвело до того, що сам районний центр і понад десять населених пунктів на підконтрольній Україною території залишилися без газу. Проблему було розв’язано за допомогою резервної лінії, яку не використовували через бойові дії і яку було заміновано. За інформацією голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, за день сапери розмінували підходи до газопроводу й відновили систему, після чого в Станицю Луганську пішов газ.

Щастя

Геннадій Москаль вручив державні нагороди медикам Щастинської міської лікарні, яка перебуває на лінії фронту. За півроку лікарі й медичний персонал закладу зробили понад 800 операцій мирним жителям і військовим, яких доправляли безпосередньо з фронту. Указом Президента медаль «За працю й доблесть» одержала медична сестра Лариса Гудзовата, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено завідувача відділення Щастинської міської лікарні Володимира Карпинського. Також орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородили старшого майстра дільниці Щастинського району електричних мереж товариства «Луганське енергетичне об’єднання» Віктора Величка.

Луганська область.