Мільйони ветеранів Великої Вітчизняної війни і праці багато років чекали здійснення справедливої пенсійної реформи, щоб отримати, врешті-решт, гідну пенсію. Але, на жаль, не дочекалися. Прийнятий в липні 2003 року Верховною Радою Закон України «Про обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування громадян України» не виконується і грубо порушується.

Ці порушення розпочалися з постанови Кабінету Міністрів України від 20 листопада 2003 року за № 1783. Порушуючи статтю 43 закону про обов’язкове загальнодержавне пенсійне страхування, Кабмін прийняв незаконне рішення про перерахунок пенсій, виходячи з середньої зарплати за 2002 рік — в розмірі 306 гривень 45 копійок, замість дійсної — 376 гривень 38 копійок. Цією самою постановою Кабмін штучно підвищив розмір середньої зарплати за 1958—1991 роки. І значно зменшив нарахування більшості ветеранів Великої Вітчизняної війни та ветеранів праці.

Шановний пане Президенте, почуйте нас! Нам здається, що постанова, про яку йдеться, має бути скасована. І тільки тоді можна говорити про турботу за свій народ з боку держави.

Сєверодонецьк

Луганської області.