Згідно з Конституцією України, народні депутати повинні захищати насамперед інтереси населення країни, що рівнозначно національним інтересам держави. Тому, вважаю, на законодавчому рівні необхідно знайти розумне рішення, щоб Верховна Рада за складом була представлена відповідно до вимог закону. Потрібно врешті-решт утілити в життя проголошений принцип відокремлення влади від бізнесу. Адже в нинішньому складі Верховна Рада нагадує дорадчий «Клуб мільйонерів», якому, природно, «своя сорочка ближче до тіла».

Та й дисципліна серед шанованого депутатського корпусу тягне на «2» за п’ятибальною системою. Депутати часто не відвідують засідання Верховної Ради, запізнюються, прогулюються по залу, як по парку, неохайно, по-дачному, одягаються, під час засідань читають газети і журнали, збираються у групки для різних розмов. Поведінка окремих депутатів є навіть злочинною, коли вони на очах усього світу голосують за відсутніх колег або влаштовують колективні бійки. Деякі вдаються до блокування трибун, використовують для зриву засідань шумові пристрої. Такі ганебні дії є поганим прикладом для школярів, студентів і всіх працівників, стимулюють створення в країні обстановки хаосу та безвладдя.

Щодо платні, тут чомусь усе шкереберть. На тлі масової бідності населення, погіршення рівня його життя керівники держави та центральних і місцевих органів виконавчої влади разом з народними депутатами, користуючись службовим становищем, підняли собі заробітну плату в десятки разів. Та ще й зняли всі обмеження на розмір своїх пенсій. Хіба це справедливо?!

Шановні народні депутати, доведіть людям, що ви справжні народні обранці, для яких понад усе їх інтереси.

С. КУЛИКОВ, ветеран праці, член-кореспондент Академії будівництва України.