У Чернігівській обласній лікарні на другому поверсі розташоване відділення “Мікрохірургія ока”. Певний час його очолювала Олена Ярошенко. Вона згуртувала і виховала чудовий колектив окулістів-хірургів.
Нині Олена Костянтинівна — головний обласний окуліст, а відділення очолює її учениця — Ірина Бишовець. Вона, а також Юлія Рудниченко, Тетяна Кацеруба та інші лікарі блискуче роблять операції з вилікування ветеранів війни і праці від катаракти та глаукоми. Ці люди мають сталеві нерви, тверду руку і філігранний професіоналізм.
Я лікувався у цій лікарні, і на моїх очах один ветеран зняв пов’язку і, побачивши світло, зелень і сонце за вікном, від радості засміявся, заплакав і став цілувати руки лікарям. Такі сцени тут бувають часто.
Хочу відзначити доброзичливість, теплоту і любов, що їх дарують своїм пацієнтам лікарі, медсестри та санітарки. І, на мій погляд, наша держава в боргу перед цими людьми, незважаючи на підвищення зарплати, їхня робота варта значно більшого.
Під час Великої Вітчизняної війни тисячі лікарів і медсестер виявляли мужність і героїзм в ім’я Перемоги. Нині хірурги-окулісти теж виявляють героїзм, даруючи нам зір. Честь їм і слава!

Степан ГЛУЩЕНКО, учасник бойових дій,  підполковник.


Чернігів.