Моя донька навчається в профтехучилищі. Але через те, що отримує задовільні оцінки, їй не виплачують стипендію. Поясніть, будь ласка, як нині нараховується стипендія?


Олександр АНІН.


Ічня Чернігівської області.

Відповідає директор Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України Тимофій ДЕСЯТОВ:
— На жаль, автор не вказав, де саме навчається його донька. Адже кожний професійно-технічний навчальний заклад розробляє свій порядок використання наданих державою коштів.
Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 року № 882 «Питання стипендіального забезпечення» затверджено Порядок призначення і виплати стипендій. Пункт 7 цього Порядку визначає, що використання коштів на виплату стипендій, на матеріальну допомогу та заохочення розробляє навчальний заклад і затверджує його керівник.
Для вирішення питань (в тому числі спірних) з призначення чи позбавлення академічної або соціальної стипендії, надання матеріальної допомоги учням, заохочення кращих з них за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності навчальні заклади створюють стипендіальні комісії. За поданням стипендіальної комісії керівник навчального закладу затверджує реєстр осіб, яким призначаються стипендії (пункт 8 Порядку).
Отож по додаткове роз’яснення батькові необхідно звернутися до навчального закладу, де навчається його донька, або до управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.