Пасажири приміських електропоїздів через введення сезонних розкладів руху щонайменше двічі на рік переживають стреси. Хоч як прикро, але з кожним роком ці графіки стають дедалі безглуздішими.

І цього року з 29 травня було безпідставно відмінено велику кількість електропоїздів. Лише в Тетерівському напрямку — вісім! Сам графік руху складено дуже незручно, з інтервалами в одну-дві години, і як наслідок — перевантаження вагонів. Часто пасажирам, щоб виїхати, доводиться пропускати по кілька переповнених електричок.

Багато незручностей виникло й через відміни прямих електропоїздів у напрямках: Ніжинський, Яготинський, Фастівський, Тетерівський. Давно назріла потреба продовжити маршрут ірпінських електричок хоча б до Бучі або до найближчої станції, де є можливість їх обороту. А як принижують пасажирів електрички-«привиди», які в години пік пролітають порожні повз переповнені людьми перони. Чому не узаконити їх зупинки на маршруті?

На жаль, це ще не повний перелік недоліків у роботі залізниці. Приміром, у травні 2004 року на зупиночних платформах Київської області було закрито більшість кас. З того часу частина пасажирів автоматично стала «зайцями» й відкуповується від веселих контролерів гривнею, не отримуючи натомість жодних квитанцій. А чи не розумніше було б зменшити ціни на проїзд до реально доступних? Вважаємо, що тоді, за рахунок гарантованого зростання кількості придбаних разових і абонементних квитків, виграли б і Укрзалізниця, і держава...

А цьогорічний сюрприз від Київської дирекції Південно-Західної залізниці за своєю абсурдністю перевершив усі попередні. Це стосується вказівки № 305 від 20.04.2005 року, ксерокопія якої вивішена у віконці каси продажу квитків на станції Святошин. У ній ідеться про відміну оформлення на місяць пільгових та безплатних абонементних квитків вихідного дня. Проте ніхто не скасовував обов’язкового для кожного пільговика безплатного одноразового посадочного квитка. А звідси — щоденні кілометрові черги до кас, запізнення і стреси.

Отож просимо керівництво Укрзалізниці звернути увагу на названі недоліки в обслуговуванні пасажирів.

Т. СВЯТЕНКО, О. ТРОЦЕНКО, Е. ПРЕСНЯКОВА... загалом 130 підписів.

Буча Київської області.