Ми, керівники Костопільських районних організацій КУН, «Наша Україна» (ПРП), ВО «Батьківщина», Республіканської партії «Собор», СПУ, глибоко обурені зверненням «Політради» Костопільського району, надрукованим у місцевій пресі (воно друкується і в «Голосі України». — Ред.). Між іншим, сама «Політрада», на нашу думку, є нелегітимною, оскільки не пригадуємо, щоб нас хто-небудь запрошував на організаційне засідання. Стосовно тверджень, що нібито інші партії, не перераховані у зверненні, були пасивними на виборах, то це, м’яко кажучи, неправда. Відсутність реєстрації Я. Біликом партійності не означає, що у виборчих комісіях, а також серед спостерігачів не було членів районних організацій партій «Батьківщина», СПУ, «Наша Україна» (ПРП), РП «Собор», КУН. Навпаки, були випадки, коли п. Білик забирав і знищував посвідчення спостерігача, зокрема, голови партії «Наша Україна» (ПРП) Пацелюка С. Ф.
22 листопада 2004 року разом з представниками інших партій члени партії ВО «Батьківщина» одними з перших виїхали у Київ на Майдан відстоювати свої виборчі права. Частково транспортне забезпечення взяв на себе В. Талащук. Перший секретар Костопільського РК СПУ також не раз відправляв людей на Майдан Незалежності. Костопільські БЮТівці були на Майдані до остаточної перемоги В. Ющенка. До того ж Талащук В. Ф. не лише надавав велику допомогу у транспортному забезпеченні штабові «Наша Україна» для ведення передвиборної агітаційної роботи (за що потрапив у «чорний» список тодішньої влади), а й одним із перших серед депутатів Костопільської міської ради на сесії міської ради 23 листопада закликав депутатів визнати Президентом України Віктора Ющенка. Бачачи активну громадську позицію В. Талащука, тодішній голова районної організації «Батьківщина» В. Наумчук запропонувала партійцям висунути його на голову районної парторганізації.
Додамо, що тільки за останні чотири місяці Костопільськими БЮТівцями зроблено чимало позитивних справ, які аж ніяк не несуть «міжпартійного розбрату та сіяння недовіри до нової влади», а навпаки — додають їй авторитету. Так, зокрема, під патронатом ВО «Батьківщина» видаються книжки місцевих літераторів, надається підтримка та допомога учнівській молоді, дітям-сиротам, хворим та одиноким, проводяться спортивні змагання. Скажімо, під час підготовки і проведення Всеукраїнського дитячого турніру з греко-римської боротьби «Надія-2005» багато організаційних питань членами партії «Батьківщина», зокрема, В. Талащуком, вирішувалося разом з активістами УНП Тершаком С., Корейчуком В. Це свідчить про те, що протистояння між партійними організаціями немає. Є лише проблеми, штучно створені особисто Я. Біликом. Свідченням таких є, зокрема, недавні події у селі Деражне.
Виходячи з вищевикладеного, заявляємо, що звернення «Політради» Костопільського району не відповідає дійсності, оскільки всі районні організації партій, які представляли коаліцію «Сила народу», злагоджено та консолідовано намагаються проводити політику, спрямовану на підтримку лінії Президента В. Ющенка, та, на жаль, не знаходять розуміння з боку голови Костопільської РДА Я. Білика.

Заступник голови Костопільської РПО ВО «Батьківщина» В. НаумЧук; голова Костопільської РПО КУН В. ХІлько; голова Костопільської РПО «Наша Україна»
С. Пацелюк; голова Костопільської РПО Республіканської партії «Собор»
С. Савелюк; перший секретар РПО СПУ
В. ДІдик.