Прем’єр-міністру України   Ю. ТИМОШЕНКО
Голові Рівненської ОДА В. ЧЕРВОНІЮ

23 березня 2005 року о 10.00 відбулася зустріч голови Костопільської районної державної адміністрації Білика Ярослава Васильовича з колективом нашої лікарні. Ця зустріч змусила нас звернутися до вас з проханням вплинути на поведінку голови РДА Я. Білика. Метою зустрічі голови РДА Я. Білика було не вникнення у проблеми лікарні та колективу, а з’ясування питань зловживання посадовим становищем керівника установи Пустовіта Олександра Михайловича під час виборчої кампанії. Працівники одноголосно висловили довіру головному лікарю і фактів зловживань не підтвердили, а навпаки — наш керівник під час помаранчевої революції організовував людей на її підтримку, домовлявся за транспорт для поїздки працівників у Київ, організував збір коштів на підтримку учасників революції.
Коли працівники одноголосно стали на захист керівника, це викликало буйну агресію з боку голови РДА. При цьому він сильно став бити кулаком по столу і обзивати наших працівників словами, які принижують честь і гідність людей нашої професії. Зокрема, у своїх висловлюваннях він називав нас «сміттям». Він кричав: як це так, що всюди були зловживання, а у вас їх не було, такого не може бути.
Коли старша медсестра Шинкар Леся Василівна висловила своє обурення з приводу політичної розправи (з її слів) над колективом і що їй соромно за людей, які представляють нову владу в районі, голова РДА Я. Білик запитав, чи вона не є агітатором або членом дільничної комісії чи часом не є членом бандитської (з його слів) партії «Батьківщина». Коли ж вона відповіла, що не входить в жодну з партій, а під час помаранчевої революції відстоювала свою позицію на Майдані в Києві, Я. Білик сказав, що якщо хтось надіється на партію «Батьківщина» і її керівництво в районі, то він (Я. Білик) зробить так, що ця партія згодом перестане існувати в районі.
Водночас йому поставили запитання: як це так, адже партія «Батьківщина» — це партія Юлії Тимошенко? Він цього не заперечив, але зрозумілої відповіді так і не дав.
Зустріч голови РДА Я. Білика з колективом тривала дві години десять хвилин. Протягом всього цього часу він кричав на людей і висловлювався, що ми є політично неграмотними і недалекими.
Шановні Юліє Володимирівно та Василю Михайловичу! Хочемо запитати у вас: невже такими мають бути нові керівники та їх форми політичного правління, хіба таке ви не раз проголошували на Майдані та по телебаченню? Ми вважаємо, що такі керівники, як Білик Я. В. з його методами роботи і ставленням до людей (хамським і безкультурним) дискредитують обличчя нової української влади.

З повагою до вас, члени колективу Деражненської районної лікарні.
Всього 36 підписів.