Прем’єр-міністру Ю. ТИМОШЕНКО

Шановна Юліє Володимирівно!
До Вас звертаються жителі села Деражне Костопільського району, що на Рівненщині.
Суперечки й політичні баталії, які переживали ми, українці, у період президентських виборів 2004 року, значною мірою вплинули на наше світосприйняття. Бо чого гріха таїти, таких безкінечних брудних виборів в історії України ще не було. Тут процвітали і залякування, і тиск, і фальсифікація. Адже стара влада відкрито хапалася за будь-що, аби не поступитися. Цим вони показували, що закон для режиму неписаний. «Але громада, — як каже прислів’я, — великий чоловік». І коли обрали В. Ющенка, ми полегшено зітхнули: «Нарешті демократія перемогла, буде спокій і порядок».
Шановна Юліє Володимирівно! Нині всі колективи села стабільно працюють, своєю працею і сумлінням вносять вклад у розбудову нової України, долю якої вистраждали на Майдані. Делегації з Деражного від лікарні, освіти, громадян села також підтримували зібраними коштами помаранчеву революцію. Ми біля екранів телевізорів молились, плакали з радості, коли лунав Гімн України і новий Президент Ющенко присягнув на вірність Україні — нам, людям села, пенсіонерам, лікарям, освітянам, простим трудівникам. Це було так зворушливо, бо кожен відчув себе громадянином своєї Батьківщини.
А сьогодні збирати й розглядати ті нікчемні, боягузливі повідомлення людей, які бояться назвати свої прізвища в подібних пасквілях? Цим самим обливають брудом керівників, які віддали все, щоб на селі зберегти медицину, розширити її, зрештою, лікувати людей так, щоб їм не потрібно було витрачати шалені гроші (яких немає) в лікарнях області.
А тепер конкретно. У селі Деражному Костопільського району працює головним лікарем Пустовіт Олександр Михайлович. Ми всі його знаємо як порядну, працьовиту, чесну людину, обдарованого керівника, дбайливого адміністратора. І що ж? Приїхав голова райдержадміністрації Я. Білик і заявив, що ти вже не працюєш, передай свої повноваження іншому. Ця новина неприємно вразила всіх односельців, а у О. Пустовіта стався гіпертонічний криз і його терміново відвезли до Рівненської обласної лікарні...
Для чого все це діється?
Дуже хочеться, шановна Юліє Володимирівно, щоб новопризначені керівники і районних, і обласних рівнів не тиснули на своїх підлеглих, і щоб у суспільстві процвітали мир, спокій, злагода, доброзичливість.
Просимо Вас допомогти і не допустити звільнення з посади головного лікаря О. Пустовіта.

Жителі с. Деражне Костопільського району Рівненської області.
Всього 426 підписів.