Тривалий час людей старшого покоління непокоїть питання щодо пенсійного забезпечення військових, які звільнилися зі служби до 1992 року.
Соромно сказати, що полковники та генерали, які звільнилися в запас до 92-го, отримують значно меншу пенсію, ніж прапорщики, звільнені з українського війська. Різницю у розмірі цієї пенсії ніхто не може пояснити. Невже ті громадяни, які захищали Батьківщину в  роки Великої Вітчизняної війни і гідно продовжували традиції фронтовиків у лавах Збройних Сил СРСР, заслужили менше, аніж ті, хто служив і служить в українській армії?
Ще гірші справи — з виплатою вихідної грошової компенсації під час звільнення в запас. Нині військові отримують десятки (а деякі і сотні) тисяч гривень. А хто звільнився до 1992 року, повинні через суд відвойовувати перерахування цієї компенсації.
Є безліч законів та указів, які дають право на отримання вихідної грошової компенсації без звернення до суду. І було б доречно, якби ці закони не лише приймалися, а й виконувалися. Нехай навіть поетапно.

Михайло ХАНТІЛЬ, полковник у відставці.

Київ.