Сьогодні можна назвати тисячі прізвищ людей, що приносили і нині приносять славу Україні. Спортсмени, вчені, діячі культури і мільйони працюючих на благо України людей всотали в себе російську мову з молоком матері. То невже ми, російськомовні громадяни, не варті того, щоб наші права були конституційно захищені?
Здається, хтось із народних обранців порівняв Україну з Францією: мовляв, у них теж одна державна мова. Не заперечую, але у Франції не живуть два братерські народи з переплетеним корінням, спільною  історією, схожими культурами і єдиною вірою. А в Канаді, наприклад, дві зовсім різні мови є державними.
Ще я вважаю, що будь-який документ у нашій країні має бути оформлений українською і російською мовами, як наш паспорт. Я хочу мати можливість вибирати мову, якою зручно читати, вчитися і спілкуватися. Невже так погано, якщо дві людини, зустрівшися, розмовлятимуть на двох різних мовах і чудово розумітимуть одне одного?
Мені дуже подобається українська мова. Особливо вона красиво звучить з уст тих, хто насамперед думає українською. Мені подобається наш прапор і гімн, наша символіка, наша державність. І я хотів би, щоб під синьо-жовтим прапором уживалися дві мови і дві культури.

Артемівськ Донецької області.