Міський голова Львова Любомир Буняк заявив на прес-конференції про критичну ситуацію, пов’язану із заблокуванням рахунків і арештом майна міської ради. За останній рік така ситуація повторюється уже втретє через невиплачену авторську винагороду авторам пам’ятника Тарасові Шевченкові — скульпторам братам Сухорським. Судова тяжба — багаторічна, вона переходить у спадок від одної команди керівників до іншої. В її основі — не захищене законом авторське право.
— Мені хотіли показати, хто господар у місті, хотіли зробити мене «ручним», — коментує ситуацію Любомир Буняк. Його заступник Василь Лозинський заявив, що суди неправомірно втручаються і в земельні питання, регулювання котрих — компетенція органів самоврядування.
Чому від конфлікту має потерпати вся громада? Не її майно треба було заарештовувати, а... пам’ятник Шевченкові. В емоційному пориві пролунала й така пропозиція.
Згаданий скандал — лише один із проявів кризи самоврядування в місті, яке напередодні свого 750-ліття забуло про те, що громада — «великий чоловік».

Львів.