Я живу в столиці, на Березняках, у висотному будинку на Дніпровській набережній. Навпроти нашого будинку — “зебра”. Але машини, що часом летять зі швидкістю 80—100 кілометрів на годину, ніколи не зупиняються. Цього року на цій “зебрі” вже двічі збивали пішоходів. Поясніть, чому не можна встановити тут світлофор?


Ольга ДАЦЮК.


Київ.


Відповідає директор комунального підприємства “Київдорсервіс” Василь СТУС:
— Перед тим, як дати відповідь пані Ользі, ми перевірили те місце, про яке вона розповідає. І хочемо зауважити, що технічні засоби регулювання дорожнього руху в зазначеному місці відповідають діючим нормативам.
З метою визначення доцільності впровадження світлофорного регулювання було проведено також обстеження та аналіз узагальнених даних (інтенсивності руху пішоходів та руху транспортних потоків). Дослідження показали, що, згідно з критеріями необхідності введення світлофорного регулювання, впровадження його нині недоцільне. Адже внесення змін в існуючу організацію дорожнього руху призведе до невиправданих затримок у русі транспорту та погіршення екологічної ситуації.
Окрім цього, за даними управління ДАІ ГУ МВС України в Києві зазначена ділянка проїзної частини не є місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод.