Ми, військові пенсіонери, з надією сприйняли повідомлення, що стаття 39 Закону України «Про державний бюджет України на 2005 рік» не діятиме. Знаємо, який величезний дефіцит утворився у державному бюджеті і які проблеми потрібно вирішувати новій владі, і боїмося знову стати заручниками ситуації. За всі попередні роки нам стільки всього обіцяли і не робили, що вже важко повірити у наявність правди і справедливості.
Не розуміємо, чому підвищення пенсій учасникам Великої Вітчизняної війни було проведено тільки пенсіонерам силових структур? Адже Закон «Про пенсійне забезпечення...» у нас спільний. А ще — судові рішення з позовів військових пенсіонерів мають чомусь вибірковий характер. В одних містах України (особливо в столиці) для певних пенсіонерів позови були цілком задоволені, а іншим пенсіонерам, посилаючись на вказівки з Києва, відмовляють.
Шановний пане міністре оборони України! Ми просимо у вас захисту. І благаємо, у межах ваших повноважень, допомогти нам. Хочемо, щоб забезпечили перерахування пенсій колишніх військових пенсіонерів до рівня тих, які виходять на пенсію нині. Нехай нам повернуть недоплачені попередньою владою суми пенсій шляхом реструктуризації боргу. Та просимо поширити дію Закону України «Про державні гарантії соціального захисту військовослужбовців, які звільняються зі служби у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України, та членів їх сімей» від 15. 06. 2004 року № 1763 на військових, щo були звільнені зі служби в попередні роки із військових частин під час їх розформування чи скорочення.


З повагою, Віталій БІЛЕЦЬКИЙ, Олександр БАРЧАН, Анатолій КЛИГІН — всього 174 підписи військових пенсіонерів.


Дубно Рівненської області.