Не так давно з телеекрана лунала бадьора заставка: «Ти не один! Нас — 52 мільйони!». И скільки нас залишилося нині... 48, 47? Реально цифра не збільшилася — Україна вимирає. І цьому, на мій погляд, значно сприяє методичне споювання людей, безсоромна реклама алкогольних напоїв і безліч «шинків».
На жаль, зовсім мало інформації про шкідливість алкоголю. Як приклад, розповім випадок зі свого життя. Коли був студентом, пішов із другом до лазні. Чекаючи своєї черги, випили по кухлю пива. Незабаром, опинившись у парній, я за звичкою забрався на верхню полицю і раптом... перед очима все попливло, вуха заклало, а в голові промайнуло — втрачаю свідомість. Той «фатальний кухоль» назавжди відбив у мене бажання вживати цей поширений напій.
І сьогодні, коли по радіо або з телеекранів звучить похвала пиву, та ще хтось захоплюється його неповторним смаком, відчуваю «мурашки на шкірі» — інстинктивний протест. А його результат: без недуг відзначив своє вісімдесятиліття. А гарний настрій і приплив сил створює мені холодна вода. Я вже вісімнадцять років купаюся в ополонці, і на власному досвіді переконався, що природа заклала в організм людини величезні резерви, важливо — правильно їх витрачати.

Вінниця.