Колишнього міського голову Вінниці Олександра Домбровського призначено головою Вінницької облдержадміністрації. Він подав заяву про дострокове припинення повноважень міського голови. Депутати міськради заяву задовольнили. Слід було визначитися з датою проведення нових виборів.

Однак думки депутатів розійшлися. Одні твердили: закон є закон, і його треба дотримуватися. Інші пропонували не обирати нового голову, бо в наступному році все одно будуть нові вибори. Сплутала карти третя пропозиція. Один із депутатів поставив під сумнів саму процедуру припинення повноважень міського голови. На його думку, народні обранці не повинні були приймати з цього приводу рішення, бо достатньо указу Президента. Тому він звернувся з позовом до суду стосовно неправомірних дій ради. Допоки суд не прийме ухвали, вирішили депутати, дату виборів міського голови не визначатимуть. А тим часом кошти, передбачені на майбутні вибори, «розкидали» на інші статті видатків. А виборів, що, не буде?..

Бліц-опитування:

«Чи потрібно обирати нового міського голову?»

Олександр Домбровський, голова облдержадміністрації:

— Я негативно ставлюся до невизначеності депутатів міськради. Вибори повинні відбутися. Ми живемо у правовій державі, тому маємо в усьому дотримуватися законодавства.

Анатолій Андрощук, підприємець:

— Дуже поганий приклад подають наші міські депутати — відверто нехтують дотриманням законів.

Ганна Панасюк, пенсіонерка:

— Якщо ці гроші роздадуть пенсіонерам чи дітям-сиротам, тоді я проти проведення виборів. Але добре знаю, що такого не станеться, то навіщо тоді, як то кажуть, тин городити? Ви Президента підводите, дорогі наші депутати!

 

Вінниця.