Позачергова 26-та сесія Одеської міської ради мала розпочати роботу о 20 годині. Планувалося, що на засідання буде винесено одне-єдине питання — “Про звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра України, мешканців міста Одеси”.

Однак через відсутність кворуму позачергова сесія міськради розпочати свою роботу так і не змогла. І тоді присутні вирішили провести депутатські збори. Природно, питання на зборах обговорювалося те саме, що й мали обговорювати на сесії. Відсутність депутатського кворуму загалом стала доказом, що депутати, які з поважних, а частіше і не з поважних причин не прибули на сесію, просто не підтримали міського голову Руслана Боделана, котрий опинився в ці дні в епіцентрі скандалу, початок якого йде від виборів 2002 року.
На депутатських зборах лунали досить різкі й неприємні оцінки діяльності голови. Приміром, Георгій Селянин вимагав, щоб Боделан негайно пішов у відставку.
Жодного рішення на зборах депутатів прийнято не було. А Руслан Боделан заявив: усе, що відбувається в Одесі, він розглядає як політичну розправу над собою і над Партією регіонів України, членом політради якої він є. Звісно, у відставку він іти не збирається. А для того, щоб дізнатися думку одеситів про себе й очолювану ним міську раду, він підписав розпорядження про реєстрацію ініціативної групи з проведення загальноміського референдуму. Одесити повинні будуть відповісти на два запитання: про дострокове припинення повноважень міського голови і всього складу міської ради.