Сьогодні в Судаку починаються триденні десяті муніципальні слухання «Перспективи розвитку місцевого самоврядування у новій політичній ситуації». Їх головна мета — формування нової держполітики щодо місцевого й регіонального розвитку, розробка механізмів правового, адміністративного й інвестиційного забезпечення взаємодії муніципального співтовариства й органів місцевого самоврядування зі структурами державної влади.
Відкриє слухання віце-прем’єр з питань адмінреформи Роман Безсмертний. За його словами, стрижнем цих перетворень є їх соціальне спрямування. Чільне у реформуванні — домогтися того, щоб кожний громадянин, у селі чи в місті, міг отримати від влади максимум необхідної державної підтримки: в телефонізації, освітленні, будівництві доріг тощо.
Основними питаннями слухань стануть інвентаризація проблем, визначення пріоритетів під час їх розв’язання, перші кроки у реформуванні територіальної організації влади в 2005—2006 роках.
Учасники представницьких слухань мають заснувати банк ідей та ініціатив щодо місцевого й регіонального розвитку в сучасних умовах, а також «розвести у часі» місцеві й парламентські вибори. Зокрема, для того, щоб ті, хто не пройде у Раду, могли запропонувати себе у місцеві органи влади.

Крим.