З повторною позовною заявою до Приморського районного суду Одеси про перегляд результатів виборів міського голови 2002 року звернувся народний депутат України Едуард Гурвіц (фракція “Наша Україна”).

Річ у тім, що Е. Гурвіц балотувався на посаду міського голови разом з Русланом Боделаном і посів друге місце. Одразу після виборів депутат звернувся в суд зі скаргою на рішення міської виборчої комісії, яка оголосила переможцем Руслана Боделана. Представники Феміди після судових слухань винесли рішення — скаргу депутата залишити без задоволення. Рішення оскарженню не підлягало.
Звернутися в суд повторно Е. Гурвіца змусили “нові обставини, що стали йому відомі”. Це, як повідомив депутат кореспонденту “ГУ”, — результати експертиз виборчої документації 2002 року, які провели слідчі Генеральної прокуратури. — Багато одеських будинків було внесено в списки різних дільниць, що дало можливість їхнім жителям голосувати по кілька разів, — стверджує Едуард Йосипович. — Також відомі випадки фальсифікації під час заповнення протоколів дільничних виборчих комісій.
Яке рішення винесе суд — поки що невідомо. А тим часом в Одесі завершується підготовка до проведення загальноміського референдуму з дострокового припинення повноважень міського голови Руслана Боделана.

Одеса.