У Верховній Раді відбулася зустріч голови Комітету з питань національної безпеки та оборони Георгія Крючкова з делегацією парламентської асамблеї Західноєвропейського союзу (ЗЄС).
У розмові з делегацією голова комітету Георгій Крючков зазначив, що оборонна сфера України перебуває у стадії реформування. Україні у спадок дісталася потужна військова машина. Однак вісімдесят відсотків військової техніки вже вичерпало ресурс. Наша держава опинилася наодинці з проблемою утилізації твердого ядерного палива, яке залишилося на території України після ліквідації ядерної зброї. Голова Комітету ВР також поінформував зарубіжних колег про процес реформування Збройних Сил. «У державі відпрацьовується механізм функціонування демократичного цивільного контролю над воєнною організацією і правоохоронними органами країни», — наголосив він. Відповідаючи на запитання щодо можливих термінів вступу України до НАТО, Георгій Крючков сказав: «Вступ до НАТО можливий тоді, коли це визнає за необхідне керівництво альянсу. Реформування Збройних Сил, перехід до стандартів НАТО потребують значних коштів. Чи витримає бюджет України такі витрати?»
У свою чергу, гості комітету подякували українській стороні за об’єктивну, цінну інформацію, яку буде використано під час підготовки доповіді «Про співробітництво в галузі безпеки між ЗЄС і його близьким сусідством на Сході».