Хмельницька область. Україна має стати країною самоврядних громад. Це у своєму виступі перед учасниками трирічного всеукраїнського проекту «Толока» підкреслив голова Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко.
З ним погоджуються представники громад Херсона, Чернівців, Кам’янця-Подільського, Перечина, Броварів, Чаплинки, Червоної Слободи та Бердянська, які зібралися в кінці минулого тижня на заключну дводенну конференцію у Києві. Вони упродовж трьох років, використовуючи народні методи (толоки) та наукові (соцопитування), вивчали та розв’язували місцеві проблеми.
Практичні досягнення: газифікація 500 будинків Перечина, отримання фінансування для благоустрою району Біланівка в Кам’янці-Подільському. 119 тренінгів та 345 консультацій допомогли активістам створити нові громадські організації. Видавали друковані інформаційні вісники, які мали ще й електронні версії (у восьми громадах вийшло 180 випусків загальним накладом 180 тисяч примірників).