Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту підтримати законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» (щодо фінансування у сфері екології).
Питання поліпшення фінансування у сферах екології, природокористування, енергозбереження та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, на думку членів комітету, під час опрацювання проекту держ-бюджету на поточний рік залишилися неврахованими. Тому запропоновано збільшити доходну і видаткову частини бюджету на суму 1,2261 мільярда гривень.
Члени комітету переконані, що тенденцію зменшення витрат держави на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та для захисту потерпілих від неї громадян треба припинити. До того ж щороку зменшується фінансування заходів Загальнодержавної програми охорони та відтворення довкілля Азовського й Чорного морів тощо.
Прийняття запропонованого проекту забезпечить мінімально необхідний рівень фінансування програм і заходів у сфері екології, природокористування, енергозбереження, мінімізації наслідків аварії на ЧАЕС і посилення соціального захисту потерпілих громадян. Водночас документ передбачає підвищення статусу Державного комітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи через визначення його головним розпорядником коштів, що виділятимуть з держбюджету.


За повідомленням інформаційного управління апарату ВР.