Двох синів п’яти та дев’яти років винесла із палаючого будинку під час пожежі молода жінка. Хлопчикам життя вдалось врятувати, а от мамі...
Трагедія сталась у Яворівці Красилівського району. Звечора, коли родина вкладалась спати, нічого не віщувало лиха. А вночі дорослі прокинулись від того, що хату наповнив білий їдкий дим. Полум’я з даху спускалося в помешкання, а густий дим проникав усюди. Дорослі, ще не зовсім усвідомлюючи, що сталося, кинулися на вулицю. Сподівалися, що водою зіб’ють полум’я. Але буквально кожної миті воно ставало дедалі сильнішим. Вогонь розбудив і сусідів. Люди почали допомагати гасити пожежу, але всі зусилля була марними.
Оговтавшись від шоку, першою про дітей, котрі залишились у хаті, згадала мати. Вона спробувала вбігти до будинку через двері, та вогонь був уже такий сильний, що переступити поріг було неможливо. Всі розуміли: за кілька хвилин спалахнуть і кімнати, де сплять хлопчики.
Вскочивши просто у вікно, мати встигла вихопити дітей із ліжка і винести на вулицю. Але поки була в будинку, її одяг загорівся. Тільки вибравшись надвір і впевнившись, що діти в безпеці, вона зрозуміла, що горить сама. Люди одразу кинулися гасити одяг. Але...
Опіки виявились надто сильними: обгоріло майже 80 відсотків тіла. Лікарі зробили три операції і продовжували боротись за її життя. До цієї боротьби підключилися родичі, знайомі та колеги. Адже лікування коштувало дорого, родина не могла сама потягнути такий фінансовий тягар. Допомогли і людські пожертви, і фінансування із бюджету. Здавалося, що спільними зусиллями можна буде подолати смерть. Дев’ятнадцять днів усі гуртом, а найбільше сама молода жінка, боролися за життя. Та вирватись із лабет смерті їй не вдалося.
Мати вдруге подарувала своїм хлопчикам життя, але цього разу заплатила за нього своїм власним.

Хмельницький.