Народження нової родини — світлий момент у житті обох закоханих. Щоб він нічим не потьмарився, батьки напередодні весілля сина та дочки вирішили зустрітись і гарненько обговорити деталі урочистої події і де після неї проживатиме новоспечена сім’я. Зазначимо, що перші «прикидки» про це вже були напередодні за чаркою горілки. І цього разу батько й мати нареченої та вітчим і мати нареченого сіли у кухні за столом. Випили за молодят, за своє здоров’я, за свах. Розмова велася жваво, весело. Адже невдовзі свято. Практично всі питання вирішили. Згодилися, що хоч родина нареченого має однокімнатну квартиру, та молодята спочатку житимуть тут. Усе, може, добре на цьому й закінчилося б, якби сват не подав ідею:
— А хазяїном у цій хаті тепер буде пасинок!
Іншого свата це зачепило.
Слово за слово, і вже батько нареченої пригрозив свату-вітчиму, який у 1970-их роках відбував строк ув’язнення: «Будеш виступати — почикаю!»
Господар намагався сховати ножа. Але це ще більше розпалило свата. Вітчим нареченого зрештою штовхнув його у куток. Туди ж потрапила і сваха, яка стала на захист свого чоловіка.
— Там між холодильником і кухонним диванчиком було вузьке місце, — розповідає інспектор групи громадських зв’язків Чернігівського міського відділу внутрішніх справ Наталя Човпило. — Тож господар затис ногою у цьому просторі обох батьків нареченої і не давав їм піднятися півтори години. На жаль, коли свати вирішили помиритися, матері нареченої стало зле. Вона була повною жінкою, і утримування її у незручному становищі виявилося фатальним. Коли приїхала швидка, вона померла. Як з’ясувалося після розтину, п’ятидесятирічна жінка пішла на той світ від травматичного шоку, отриманого від поламаних ребер.
Зрозуміло, обом родинам після цього інциденту вже було не до весілля. Неадекватно відреагував на смерть матері брат нареченої — з ним трапився психічний припадок. Хлопець, розбивши руками сервант, порізав склом собі вени. Відходжували-повертали його до нормального життя у спецзакладі.

Чернігів.