За ініціативи Комітету підприємців Львівщини проведено «круглий стіл» разом із керівниками податкової адміністрації.
Сторони помінялися ролями. Підприємцям роками доводилося «захищатися», — навіть тоді, коли вони не чинили протиправних дій. Такі були «правила гри» у процесі наповнення бюджету. Викривлені правила, з котрими треба попрощатися, і виробити нові форми співпраці із платниками податків. Про це говорили підприємці під час «круглого столу».
Голову ДПА у Львівській області Мирослава Хом’яка — як головного ідеолога «викривлених правил» — нещодавно звільнено з посади за відповідним рішенням обласної ради та вимогами підприємців, які вдалися до крайніх заходів. Напередодні другого туру президентських виборів вони заблокували вхід до ДПА як «штабу фальсифікацій».
Таке звинувачення не було голослівним. Директор транспортної фірми «Сармат» Андрій Федоренко передав усім учасникам «круглого столу» цифрові записи та розшифрування фрагментів наради у начальника ДПІ Залізничного району міста Юрія Пирожака. Там йшлося про відкріпні талони, які підлеглі мали принести начальству.
В. о. начальника ДПА у Львівській області Станіслав Коваленко взяв записи для ознайомлення. А загалом сторони так і не дійшли згоди щодо прозорості, відкритості, публічності у взаєминах між податківцями і платниками податків. Зокрема, підприємці наполягають на тому, що інформація про повернення їм ПДВ має бути відкритою. А податківці вважають, що розголошення комерційних таємниць може обернутися судовими позовами.
Крапку над «і» поки що не поставлено...

Львів.