Останні кілька років показники соціально-економічного розвитку Севастополя «витягали» будівельники: в регіоні з розрахунку на одного мешканця здавали в експлуатацію житла навіть більше, ніж у Києві. Галузь забезпечувала роботою кілька тисяч будівельників, а опосередковано (транспорт, виготовлення і продаж будматеріалів) — й кілька десятків тисяч севастопольців.

Зі зміною влади нинішньої весни ситуація, схоже, зміниться кардинально: у квітні так званий виконуючий обов’язки губернатора Севастополя Сергій Меняйло видав розпорядження, що забороняє будь-яке капітальне будівництво на території міста аж до особливого розпорядження. Демонстрацією рішучості градоначальника, в нещодавньому минулому — віце-адмірала, заступника командувача Чорноморського флоту Росії, став його візит минулої неділі на будмайданчик, де зводили 16-поверховий житловий будинок, поблизу мису Кришталевий. Забудовникам пред’явили розпорядження  №90 «Про знесення об’єкта незавершеного будівництва за адресою: вул. Капітанська, 12», підписане 11 травня 2014 року. Підставою для знесення послужили висновки прокуратури, яка, після перевірки дотримання вимог містобудівного й земельного законодавства під час будівництва об’єкта, виявила «грубі порушення чинного законодавства, вимог державних стандартів, будівельних норм і правил, проектних рішень, умов і обмежень забудови земельних ділянок». Того самого дня будівельники приступили до демонтажу будинку: бригада робітників знімала металопластикові вікна на верхніх поверхах.

У понеділок С. Меняйло підтвердив свою рішучість довести розпочату справу до кінця. І заявив, що «на порядку денному» в нього доля ще як мінімум двох об’єктів: будівель на пляжі «Кришталевий», які пов’язують із екс-міністром оборони України Павлом Лебедєвим.

Севастополь.