(Продовження. Початок у номерах  за 9, 16, 23, 30 грудня 2004 року).

Кандидат медичних наук, асистент кафедри фізіотерапії факультету післядипломної освіти Кримського державного університету ім. С. І. Георгієвського Юрій Андріяшек розповів, що ще у 1974 році фахівці Інституту судової медицини в пошуках недорогого реагенту для визначення груп крові досліджували реакцію крові на ікру риб 38 видів. Якби вони зафіксували реакцію крові й на інші продукти, систематизувавши результати, то могли б зробити висновок про дієти за групами крові. Тоді дійшли лише одного висновку: людям із третьою групою крові не рекомендовано вживати пастеризовану червону ікру.
А японці звернули увагу на те, що люди з третьою групою крові — найкращі кухарі, бо в них загострений нюх. Рекламуючи ресторани, японці обов’язково акцентують на цьому увагу відвідувачів. Разом із нумерологією та астрологією, у Японії визначальне значення для пари, яка вирішила взяти шлюб, мають також групи крові.
Група крові В (ІІІ)
У людей із третьою групою крові — сильний імунітет і хороше травлення. Вони добре адаптовані до змін клімату. На стрес відповідають творчою діяльністю. Мають потребу в рівновазі фізичного й розумового навантажень. Урівноважені, творчі натури, що поєднують тонкий розум і швидкість фізичних реакцій.
Як харчова добавка корисний магній (з огляду на те, що кальцій надходить із молоком, необхідний баланс Mg/Ca) у вигляді фармпрепаратів і продуктів рослинного походження.
Обов’язкові фізичні тренування помірної інтенсивності три-чотири рази на тиждень: походи, біг, велосипед, гімнастика цигун чи йога.
Можливі захворювання на хронічний гіперацидний гастрит, ревматизм, хронічний синусит, гайморит, гіпотонічну хворобу, мігрень, а також синдром хронічної втоми.