Новий рік — свято, яке робить нас чарівниками, переносить у казку, у світ мрій. Навіть підготовка до нього приносить радість очікування,  здійснення найзаповітніших бажань. 2005 рік, за східним календарем, пройде під знаком Півня. Як найкраще зустріти цього гордого птаха?
Витонченість і водночас простота й природність зроблять святковий стіл особливим. Саме час дістати лляну скатертину, вишиті серветки та розмальований посуд.  Прикрасою стануть засушені колоски, букетики, композиції із соломи.
Що приготувати на свято? Півень — птах невередливий, тому й страви на столі мають бути прості, але різноманітні та яскраві. У новорічному меню обов’язкові м’ясо, риба, овочі, фрукти, зернові. Бажано, щоб усі ці продукти були в рівних пропорціях. Із сиру, ковбаси та риби можна зробити невеликі бутерброди. На окремі тарілки покладіть овочі та соління. Усе це прикрасьте свіжою зеленню. А хаотично розкладені мандарини, яблука й виноград зроблять стіл барвистим.
Добираючи гарячі закуски, забудьте про куряче м’ясо. Можете зробити відбивні зі свинини, котлети з телятини, млинчики з паштетом, картоплю з грибами, запіканку з капустою. Пісні страви обов’язкові, адже хтось із гостей може постувати.
На десерт спечіть торт і невеликі тістечка. Півень не відмовиться поклювати попкорн, козинаки та горішки.
Напої новорічної ночі мають бути легкими. Найліпше підійдуть компоти, фруктові соки, коктейлі та виноградні вина.
...Ялинка виблискує, з кухні долітають приємні аромати, залишилося вдягнути яскраве плаття з «пташиним хвостом» і розпочати вечерю. Святкове застілля звичайно починають о 22—23-й годині. Спочатку проводжають старий рік, а рівно опівночі під бризки шампанського зустрічають Новий. Тости, привітання, побажання доповнять радість від знайдених під ялинкою подарунків (Діди Морози та Снігуроньки, подбайте про сюрпризи заздалегідь!).
Півень, що йде до нас, — символ нового, тож усі старі незгоди повинні залишитися в минулому. Щасливого всім Нового року!