Учені з Массачусетського технологічного інституту (США) зуміли виростити у пробірці фрагмент серцевого м’яза. Під дією електричних імпульсів він, як і належить нормальному серцю, почало скорочуватися. У майбутньому медики сподіваються широко використовувати це відкриття в кардіохірургії.
Клонам — НІ!!!
Парламент України заборонив дослідження в області репродуктивного клонування людини. Також заборонено ввезення на територію країни клонованих ембріонів. Законодавці керувалися засадами поваги до людини, а також недостатністю даних про можливі біологічні і соціальні наслідки таких операцій.
Вакцина проти цукру
У Брістольському університеті (Лондон) розпочалася підготовка до клінічних випробовувань вакцини для лікування інсулінозалежного цукрового діабету. Передбачається, що вони почнуться вже навесні 2005 року. Доклінічні випробування, проведені на лабораторних мишах, показали, що нова вакцина достатньо ефективна. Тепер учені готові перевірити її дії на перших 76 добровольцях.
Двійня у квадраті
21-літні сестри-близнючки зі США одночасно народили по двоє хлопчиків. Діти повинні були з’явитися на світ в новорічне свято — 1 січня 2005 року. Але лікарі не захотіли ризикувати і зробили обом жінкам кесарів розтин.