«Вища освіта — шлях до повноцінного життя» — під таким гаслом відбулося громадське обговорення проблеми навчання та здобуття професії молодими людьми з фізичними вадами.
Захід відбувся на базі Херсонського медичного коледжу, де навчається 120 студентів-інвалідів. Представники соціальних служб, органів освіти, молоді люди з тими чи іншими вадами, їхні батьки поділилися своїм баченням проблеми освіти для інвалідів.
Алла БРУСИЛОВА.
Херсон.
Відкрили перед Анею світ
Наприкінці грудня 12-річній Ані з Малої Горбаші Черняхівського району мають зробити операцію на оці. Першу таку операцію — на іншому оці їй уже зробили. Річ у тім, що в дівчинки вроджена катаракта. Лікар-окуліст давно казав про необхідність оперативного втручання. Але Аніна мама п’ять років тому померла, дівчинка залишилася зі старенькою бабусею. Сама операція в центрі мікрохірургії ока обласної лікарні безплатна, але за штучний кришталик треба платити. На тому, що здібній дівчинці необхідно допомогти, наполягала її вчителька, яка постійно турбується про неї, йшлося про це і на сході села. Довідалися про долю Ані і в головному управлінні МНС в Житомирській області, яке проводило в цьому районі благодійну акцію — привезло висококваліфікованих медиків для обстеження сільських жителів. Знайшли спонсорів і кришталики для школярки вибрали найкращі, бо життя попереду, і дівчинка має бачити його в усіх барвах.
Олексій КАВУН. 
Житомирська область.
Дійшли і до глибинки
Амбулаторія сімейної медицини споруджується нині у селі Рокитне Рокитнівського району за ініціативою місцевої громади, яка підтримала намір персоналу тутешнього фельдшерсько-акушерського пункту поліпшити якість надання медичних послуг населенню. Нова амбулаторія коштуватиме майже 600 тисяч гривень, буде обладнана найсучаснішим медичним обладнанням, для цього виділено 150 тисяч гривень.
Олександра ЮРКОВА.
Рівненська область.
Дружня клініка
приймає своїх пацієнтів при Хмельницькій обласній дитячій консультативній поліклініці. Звернутись до неї можуть підлітки від дванадцяти до вісімнадцяти років. Прийоми ведуть педіатр, дерматолог та дитячий гінеколог, котрі безплатно на засадах конфіденційності та доброзичливості допомагають молодим людям розв’язувати гострі ситуації, пов’язані із здоров’ям. Клініка, дружня для молоді, не тільки консультує, а й лікує, попереджує розвиток тяжких клінічних хвороб.
Ірина КОЗАК.

Хмельницький.