У Комітеті Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відбулася зустріч з Послом Ісламської Республіки Іран у Києві Бахман Тахеріян Мобараке на його прохання.
Голова комітету Геннадій Удовенко ознайомив високого гостя із сучасною політичною та соціально-економічною ситуацією в Україні, з рішенням позачергової сесії Верховної Ради України.
У свою чергу, Посол Ірану розповів про ситуацію в Ісламській Республіці Іран, сучасний стан економічних відносин між двома країнами та наголосив на перспективах зростання двостороннього товарообороту, можливості тіснішої взаємодії парламентів, міністерств і відомств обох країн.
***
Геннадій Удовенко також мав зустріч з головою державної агенції зв’язків з болгарами за кордоном при Раді Міністрів Болгарії Деніцею Христовою на її прохання. Пані Христова ознайомилася з роботою комітету, нинішньою політичною та соціально-економічною ситуацією в Україні, сучасним становищем болгарської національної меншини в Україні, яка є однією з найбільших. На сьогодні в Україні офіційно діє 41 болгарське національно-культурне товариство.

На зустрічі були присутні співробітники Посольства Болгарії в Києві та асоціації болгар України.