Створене «етично чисте»джерело стовбурних клітин

Британські вчені, схоже, знайшли рішення етичних проблем, що виникають під час проведення досліджень з ембріональними стовбурними клітинами, пише журнал «New Scіentіst».
Карл Сванн з медичного коледжу університету Уельса, використовуючи своє відкриття дворічної давнини, запропонував створювати ембріони тільки з яйцеклітин, без участі сперматозоїдів. Такий так званий партеногенетичний (отриманий тільки від матері) ембріон не здатен розвинутися в дитину, тому тим, хто виступає проти роботи зі стовбурними клітинами, буде складно звинуватити вчених у знищенні людських життів.
Однак представник комітету з репродуктивної етики поставилася до нової процедури насторожено і заявила: необхідні чіткі докази того, що подібний ембріон ніколи не зможе стати людським життям.
На турботу немає табу
Стаціонарне відділення на 25 ліжок для госпіталізації хворих з ВІЧ-інфекцією відкрито в обласному Центрі з профілактики і боротьби зі СНІДом. Це допоможе не тільки провадити комплексне обстеження і лікування хворих, а й надавати їм психо-соціальну допомогу, поліпшити систему догляду. Введення в експлуатацію нового закладу дасть змогу охороні здоров’я області підвищити рівень профілактичних заходів із запобігання подальшому поширенню ВІЛ/СНІД.
Алла АНТИПОВА.
Кардіограф від художника
Сторіччя існування колись земської, а тепер дільничної Медведівської лікарні, що у Чигиринському районі, ознаменувалося благородним вчинком черкаського художника Михайла Вишемирського. Він допоміг придбати для сільського медичного закладу новий кардіограф, тонометри, холодильник, електробойлер, постільну білизну.
Лідія ТИТАРЕНКО.
Черкаська область.